matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
Emilia:
Jak obliczyć? −
3
2
log4 +
5
3
log8 Proszę o wyjaśnienie! 😊
13 sty 19:38
5-latek:
log4= log2
2
= 2log2 i log2= 0,3 log8= log2
3
= 3log2 = 3*0,3= 0,9 tak samo plicz log4 Podsatw do swojego zadania dodaj i tyle
13 sty 19:43