matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi, pierwiastki
Zenek:
zapisz liczbę w postaci a
n
, gdzie a∊N a) 9
√
27
3
√
2
b)
2
√
2
13 sty 19:28
5-latek:
√
27
=
√
9*3
= 3
√
3
i 9=3
2
3
2
*3
√
3
=3
3
*3
1/2
= 3
do jakiej potegi?
13 sty 19:36