optymalizacja
Michał:

Rysunek up!
a2 czyli
a2 i tak samo dla b ten odcinek ma 3. Obliczyć największy obwód tej figury

a+b+
a2+3+
b2y=Obw
z pitagorasa a=
√36−b2
32b +
32√36−b2+3=obw
| | 1 | |
Obw'= 32+32( |
| *(−2b)) |
| | 2√36−b2 | |
czy mógóbym prosić o dokończenie tego zadania?
13 sty 18:36
Michał: wiem że b∊(0;6)
13 sty 18:38
Michał:
13 sty 18:49
ax:
licz pochodną
13 sty 19:04
ax:
to znaczy przyrównuj do 0 i ekstrmum
13 sty 19:05
Michał: ale to ejst pochodna już policzona możecie zaczać robić dalej bo nie ogarniam
13 sty 19:31
Michał:
13 sty 20:00