matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
demt:
jak to policzyć?
1
∫
1+cos
2
x
13 sty 17:02
demt:
13 sty 17:06
Eve:
1+cos
2
x=t
13 sty 17:11
Dawid:
dx
du
1+u
2
∫
=∫
1+cos
2
x
1
1+
1+u
2
13 sty 17:12
ICSP:
To nie jest całka.
13 sty 17:12
demt:
dzięki Eve
13 sty 17:12
Eve:
13 sty 17:16
Dawid:
Moją metodą nie można ? wtedy mamy
du
du
1
u
1
tgx
...=∫
.=∫
=
arctg
+C=
arctg
+C
2+u
2
√
2
2
+u
2
√
2
√
2
√
2
√
2
13 sty 17:21
demt:
Dawid też można, ale nigdy nie wprowadzałam oznaczeń du i trochę mnie to myli, ale też jest ok, dziękuję
13 sty 17:28