Bardoz prosze o pomoc
Asia: 1 mm ile to jest cm 3 ?
13 sty 15:52
Eve:
a 1cm ile to mm?
13 sty 15:53
Asia: 10
13 sty 15:57
Asia: Ale ja potrzebuje w cm szesciennych
13 sty 15:57
Mila:
1cm=10 mm
1cm3=10 mm*10 mm*10 mm=1000mm3
1mm3=0,001cm3
13 sty 16:00
Asia: Potrzebuje obliczyć gęstość metalu.Musze V podzielić przez 1 mm podany w cm 3. V wynosi 70,807.
13 sty 16:00
13 sty 16:05
PW: Zauważ, że zanim podałaś pełną treść zadania, usilnie chciałaś 1 mm (długość) przedstawić w
cm3 (jednostkach objętości). Koledzy udawali, że nie widzą tego paradoksu i zamieniali 1 mm3
na cm3, żeby nie wyśmiewać pytającej osoby.
Teraz dopiero wiadomo o co pytasz. Zawsze lepiej od razu podawać pełną treść zadania,
ewentualnie pokazując do czego doszliśmy, a na czym stanęliśmy.
Trzeba obliczyć objętość wypartej wody (1 mm to wysokość pewnej bryły − części naczynia o
wysokości 1 mm).
13 sty 17:08