matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wyrażenia, pomocy!
ciemna:
mógłby ktoś pomóc rozwiązać? W=
3
√
16
−2
√
50
+4
√
32
−
3
√
250
21 lis 16:59
Nikka:
=
3
√
8*2
− 2
√
25*2
+ 4
√
16*2
−
3
√
125*2
= 2
3
√
2
− 2*5
√
2
+ 4*4
√
2
− 5
3
√
2
= = −3
3
√
2
+ 6
√
2
21 lis 17:58
ciemna:
dziękuję bardzo
21 lis 19:27