tożsamość
Notorious: (1cosx − 1sinx)(1 +tgx + ctgx)= sinxcos2x − cosxsin2x Rozwiązać
rożsamość
13 sty 14:00
J:
..tożsamość sie udowadnia .. zamień tg i ctg i wymnażaj ...
13 sty 14:03
Janek191:
Raczej sprawdzić, czy to jest tożsamość
| | sin x | | cos x | |
tg x = |
| ctg x = |
| |
| | cos x | | sin x | |
I nawias − sprowadzić do wspólnego mianownika
itd.
13 sty 14:03
Notorious: nie wychodzi
13 sty 14:08
J:
..dawaj obliczenia ....
13 sty 14:09
J:
..policzyłem ... wychodzi ...
13 sty 14:20
Janek191:
Wyszło
13 sty 14:21
Notorious: Też mi już wyszło, dzięki
13 sty 14:26