PROSZE O POMOC JAK TO ZOWIĄZAĆ
kinia:

i wiem ze
Df x różne od −3
i mam (x−2)=(7x+2)(x+3)
: i pożniej bede mieć
−7x2+24x+6=o
tak

i z tego Δ ale nie wychodzi
a czy z tego równania nie da sie czegoś wycągnąć i poźniejej obliczyc pierwiastki
21 lis 16:10
Godzio: sprawdź jeszcze to co Ci wyszło po wymnożeniu bo prawdopodobnie źle
21 lis 16:20
ak1: Bo masz błąd w obliczeniach
−7x2−22x−8=0 i teraz licz Δ
21 lis 16:22
Godzio: ale tez średno wyjdzie i widocznie tak ma byc

Δ=484−224=260
√260=2
√65
21 lis 16:27