d
a: ∫U{x}{√x2+5dx
jak to zacząć ?
12 sty 22:34
12 sty 22:34
Eve: x2+5=t
2xdx=dt
2∫U{1}{√tdt
12 sty 22:38
a: faktycznie
12 sty 22:39
Eve:
12 sty 22:39
Dawid: Nie lepiej jeden temat i w nim pisać całki, a nie co całka to temat.
12 sty 22:45
a: t = x
2 + 5
dt = 2xdx / :2
| | 1 | | dt | | 1 | | 1 | | 1 | |
= ∫ |
| * |
| = |
| ∫t−1/2dt = |
| ∫ |
| *t1/2dt = |
| | √t | | 2 | | 2 | | 2 | | | |
| | 1 | |
= |
| *2*t1/2 + C = t1/2 + C = √x2 + 5 + C |
| | 2 | |
dobrze ?
13 sty 11:15
asdf: najlepiej policz z tego pochodną to bedizesz wiedziec
13 sty 11:16
a: wyszło ok.
13 sty 11:21