matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg
M:
1
1
1
1
1
1
1, −
,
, −
,
, −
,
, ...
2
3
4
5
6
7
Jaka może być tutaj reguła(wzór ciągu)
12 sty 22:09
Eve:
a
n
=
1
1.−
, n=2k n≠0
n
1
2.
, n=2k+1
n
k∊C
12 sty 22:18
Gray:
(−1)
n+1
a
n
=
n
12 sty 22:22
Eve:
a widzisz
nie wiedziałam, jak szybko wpisać
12 sty 22:23