monotonicznośc
Notorious: Znajdź punkt przecięcia z osią OX y=x + 2√−x
12 sty 19:12
Eve: no to na osi OX y=?
12 sty 19:23
Eve: a czy to jest w liczbach zespolonych?
12 sty 19:24
Notorious: No w normalnych liczbach. Trzeba y porównać do zera i obliczyć x
12 sty 19:36
Eve: +a ile to jest √−x w R? chyba, że przyjmiesz założenie x<0
12 sty 19:37
Notorious: Tak, przyjmuje x<0 lub x=0
12 sty 19:40
Eve: no to jedno rozwiązanie juz masz, sprawdź inne
12 sty 19:41
Notorious: no wychodzi −4 metodą prób i błędów ale nie wiem jakie obliczenia wykonać
12 sty 19:42
Notorious: up
12 sty 19:57
Eve: normalne, przenieś x na lewo, podnieś do kwadratu, potem prawa na lewą i x przed nawias
12 sty 19:58