???
Ona: Hejka. Mam takie zadanie:
Jakiemu układowi równań jest równoważne równanie macierzowe AX=B
a
11 a
12 a
13 x b
1
A=a
21 a
22 a
23 X=y B=b
2
a
31 a
32 a
33 z b
3
Nie bardzo wiem co mam z tym zrobić

12 sty 16:46
J:
..to poczytaj o mnożeniu macierzy ... potem wymnóż A*X i przyrównaj odpowiednie elementy
macierzy A*X z elementami macierzy B ...
12 sty 17:00
Łukasz: Mogłabyś pomóc rozwiązać Mi tę nierówność?
Z góry dziękuję.
a)(x+1)(x−3)>0
12 sty 17:10
J:
mógłbym ... x ∊(−∞,−1) U (3,+∞)
12 sty 17:14
Łukasz: A mógłbyś to rozpisać?
12 sty 17:16
J:
to trzeba naszkicować ( parabola o miejscach zerowych: −1 oraz 3 )
12 sty 17:17
Ona: Wiem jak to pomnożyć, da mi to macierz jak w B
12 sty 18:20