trygonometria
madzik: Oblicz sin(α+β) jesli
wzór na sume znam, mtylko gorzej z wyliczeniem sinβ i cosα...
12 sty 15:58
Krystek: Z jedynki trygonometrycznej
12 sty 16:04
madzik: | | 2√2 | |
z 1 tryg. cosα= |
| −dobrze? |
| | 3 | |
aaa
| | 1 | |
sinβ=√ |
| możliwe  ? |
| | 3 | |
12 sty 16:08
12 sty 16:10
madzik: | | √3 | |
a uwzględniajac przedział sinβ=− |
| ? |
| | 3 | |
12 sty 16:16
Krystek: Tak trzeba o tym pamiętać , nie zwróciłam uwagi!
12 sty 16:22
madzik: i chyba cosα tez?
12 sty 16:24
12 sty 16:25
madzik: Nie wiem czemu, ale podstawiajac pod wzór sa sume sinusów, wyniki wychodza mi takie
| 2√3+2√6 | |
| co jest niezgodne z odpowiedzimi... |
| 9 | |
12 sty 16:29
Krystek: Zapisz obl , sprawdzę , ja nie liczę
12 sty 16:32