a
a: ∫√ex − 1dx
12 sty 15:52
J:
podstawienie: t = √ex − 1 , t2 = ex − 1 , 2tdt = exdx ..
12 sty 16:09
12 sty 16:11
a: ale czemu tak ? to chyba nie jest dobrze, potrzebne dx, a wyszło exdx
12 sty 21:40
a: ?
12 sty 21:53
Dawid: Jakiś dobry z całek nie jestem więc mogę się mylić
∫
√ex−1dx=...
t=
√ex−1
t
2=e
x−1
2tdt=e
xdx
e
x=t
2+1
| | 2t | | 2t2 | |
...∫t* |
| dt=∫ |
| dt |
| | ex | | t2+1 | |
12 sty 22:11
a: aha dzięki
12 sty 22:12
a: ale dobrze jest xdx? jak dx potrzebne
12 sty 22:17
12 sty 22:18
a: ok dzięki
12 sty 22:20