roziwiąż równanie
kinia:
21 lis 15:10
Matma: jasny gwint ile aTy sie omalowałas
21 lis 15:14
Eta:
D= R\ {−7}
(x+1) = (8x−1)( x+7 ) ....... dokończ , pamietaj o dziedzinie
21 lis 15:15
kinia: to wtedy bedzie

tak

x+1=8x
2=56x−x−7
x+1−8x
2−56x+x+7=0
−8x
2−52x+8=0
i nie wiem co dlaej?
21 lis 15:24
kinia: a ten rysunek to w 2 min rysowałam
21 lis 15:25
Matma: teraz musisz obliczyc delte i w zaleznosci od niej liczbe rozwiazan
21 lis 15:26
kinia: −8x
2−54x+8=0
21 lis 15:26
kinia: acha OK

i dzięki
21 lis 15:27
kinia: tylko wychodzi mi ze
Δ=2660 ?
21 lis 15:34
Matma: hmmm to dziwne..powinia wyjsc dobra cyfra spod pierwiastka z delty chyba ze sama układałas
zadanie bądź źle przepisałas
21 lis 15:39
kinia: −8x2−54x+8=0
a czy z tego równania nie da sie czegoś wycągnąć i poźniejej obliczyc pierwiastki

21 lis 15:51