matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek
Zuz:
Liczba
√
7
√
7
jest równa
12 sty 11:17
dx:
√
7
√
7
= 7
1
2
*7
1
4
= 7
1
2
+
1
4
=...
12 sty 11:28
daras:
≈4,3
12 sty 11:46
Dziadek Mróz:
√
7
√
7
=
√
7 * 7
1/2
= (7 * 7
1/2
)
1/2
= 7
1/2
* 7
1/4
=
√
7
*
4
√
7
12 sty 12:15