matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania różnicowe
Karolina:
Jak rozwiązać takie równanie różnicowe? y
n
+
1
−y
n
=2n+1 x
0
=2 Bardzo proszę o pomoc a=1 x
1
n
=1
n
=1 czy x
0
n
=n(α
0
2n−β1)
co dalej?
11 sty 22:25
Karolina:
pomoże ktos?
11 sty 22:47