matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
USTAL DZIEDZINĘ FUNKCJI, CO DALEJ?
Aleksandra:
f(x) = log
2
(x
2
− 4x − 3) x
2
− 4x − 3 > 0 Δ = −4
2
− 4 * 1 * (−3) Δ = −16 − (−12) Δ= −4
11 sty 21:34
Eta:
Δ= (−4)
2
−4(−3)=+16+12= ......
11 sty 21:36