xddd
siema:

Ile to się równa proszę o wyjasnienie ... na innych liczbach
11 sty 21:08
Eve:
ułamki mozna rozszerzać, tutaj np przez s
11 sty 21:12
siema: czyli bedzie 1/s2?
11 sty 21:13
PW: Tak, ale zależnie od tego, gdzie jest "główna" kreska ulamkowa.
| | s | |
Gdyby to było 1 : |
| , to oczywiście wynik byłby 1. |
| | s | |
11 sty 21:18
Mila:
To zależy gdzie jest główna kreska ułamkowa.
| 23 | | 2 | | 2 | | 1 | | 2 | |
| = |
| :5= |
| * |
| = |
| |
| 5 | | 3 | | 3 | | 5 | | 15 | |
11 sty 21:18
siema: dziękuję
11 sty 21:30