matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
lipton:
Uzasadnij że liczba A=
3
√
2+
√
5
+
3
√
2−
√
5
jest liczbą całkowitą
11 sty 18:51
Eta:
Wskazówka
1+
√
5
1−
√
5
(
)
3
=.......... = 2+
√
5
i (
)
3
= 2−
√
5
2
2
11 sty 18:56
lipton:
Dziękuję
11 sty 19:03