matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać parametryczna prostej
Martaa_994:
Pokazać, że równania: (dwa układy równań)
⎧
x=1−t
⎨
y=2=3t
⎩
z=4t
⎧
x=2t
⎨
y=−1+6t
⎩
z=4−8t
przedstawiają tę samą prostą. Bardzo proszę o pomoc.
11 sty 18:43
Martaa_994:
11 sty 18:55