matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze jak to zrobic
Sabinka:
W ostroslupie czworokatnym prawidłowym wysokość jest równa 9 cm i tworzy z krawędzią boczna kat o mierze 45 stopni . Oblicz objętość tego ostroslupa
11 sty 18:41
dero2005:
d
h =
= 9
2
d = 18
d
√
2
a =
= 9
√
2
2
a
2
*h
V =
=
3
11 sty 19:04