matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiór wartości f. liniowej
Petro-7:
Wyznacz zbiór wartości fukncji f(x)=2+
√
3−7x
−
√
7x−3
W jaki sposób to zrobić?
11 sty 17:06
Mila:
Najpierw dziedzina : 3−7x≥0 i 7x−3≥0⇔ 3≥7x i 7x≥3⇔
3
3
x≤
i x≥
⇔
7
7
3
D={
}
7
3
f(
)=2+0−0=2
7
Zw
f
={2}
11 sty 18:03
Petro :
Dzięki
11 sty 19:55