matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć iloczyn skalarny na R3.
Pyszny:
Wyznaczyć iloczyn skalarny na R3, dla którego zachodzi: (2,2,0)⊥(6,0,1); (7,1,0)⊥(7,2,2) ∠((1,0,1),(0,2,0))=π/3 ||(1,0,1)||=2; ||(0,2,0)||=7; ||(0,1,0)||=1 Bardzo proszę o pomoc.
11 sty 16:40