sin3 x | ||
∫ | dx | |
cos5 x |
sin2x*sinx | ||
∫ | dx= | |
cos5x |
1−cos2x)*sinx | ||
=∫ | dx=... | |
cos5x |
(1−t2) | t2−1 | |||
=∫ | *(−dt)=∫ | dt=∫(t−3−t−5) dt= .. | ||
t5 | t5 |
tg3x | 1 | |||
=∫ | dx=∫(tgx)'*tg3xdx=tgx*tg3x−∫tgx*3tg2x* | dx= | ||
cos2x | cos2x |
tg3x | ||
tg4x−3∫ | dx | |
cos2x |
tg3x | tg3x | |||
∫ | dx=tg4x−3∫ | dx | ||
cos2x | cos2x |
tg3x | ||
4∫ | dx=tg4x | |
cos2x |
tg3x | ||
∫ | dx=14tg4x | |
cos2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |