matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Filip:
2
jak uprościc ten logarytm: 3 do potegi tego ulamka
log
5
3
ps. nie wiedzialem jak to zedytowac
11 sty 14:30
Eve:
2
*log3
log
5
3
11 sty 14:40
Eta:
1
log
3
5=
i a
log
a
b
= b
log
5
3
3
2/log
3
5
= 3
2log
3
5
= 3
log
3
5
2
= 5
2
=25
11 sty 14:41
niechciany:
1
= log
a
b (przy odpowiednio nałożonych warunkach na a oraz b)
log
b
a
11 sty 14:41
Filip:
dzieki za pomoc juz rozumiem
11 sty 14:52