zadanie
Zac: sin2 25 − sin2 657sin20 cos 20
11 sty 14:17
Zac: nie widziałem jak to dobrze zedytowac ale na dole w mianowniku jest 7sin20cos20
11 sty 14:18
Zac: | | x2 − 3x +2 | |
I jeszcze jedno zadanie z granic ciągu mam obliczyc : lim →2 |
| |
| | 3x2 − 6x | |
jako odpowiedz mam przestawic pierwsze 3 cyfry rozwiniecia dziesietnego i sa to cyfry 166
natomiast mi wychodzi
00
11 sty 14:23
Eta:
1/ sin65
o= cos25
o
to licznik: sin
225
o−cos
225
o= −cos(2*25
o)= −cos50
o= −sin40
o
mianownik : 7sin20
o*cos20
o= 3,5(2sin20
o*cos20
o)=3,5sin40
o
| | (x−2)(x−1) | | x−1 | |
2/ f(x)= |
| = |
| |
| | 3x(x−2) | | 3x | |
| | 2−1 | | 1 | |
lim→2limf(x)= |
| = |
| ≈0,16666666666 |
| | 6 | | 6 | |
11 sty 18:26