pomocy
Zac: Suma pierwiastkow rownania Ix2−8I2 = −2x
11 sty 13:26
Zac: ups bład mialo byc Ix2 −8I = −2x
11 sty 13:30
Zac: Pomoże ktos prosze bo wychodzi mi co innego niz jest w odpowiedziach

i nie moge znaleźć
błędu
11 sty 13:33
Metis: Pokaż obliczenia
11 sty 13:34
Zac: x2 +2x = 8 z delty mam −4 i 2 i druga opcja −x2 + 2x +8 = 0 mnoże razy (−1) z delty mam −2 i
4
i jak zsumuje wszystkie wyniki mam 0 a w odpowiedziach jest 6
11 sty 13:38
Zac: o boshh na poczatku mam rownanie x2+2x−8 =0 xd
11 sty 13:40
Metis: A nie −6?
11 sty 13:40
Zac: no tak jest w odpowiedziach ale czego wychodzi mi 0

?
11 sty 13:46
Zac: A jak ty to zrobiles ? XD
11 sty 13:49
11 sty 13:50