granica
Archy: lim
x→−∞(
√x2+1−
√x2+3)
| | −2 | |
zrobiłem to dalej tak, że otrzymałem |
| i z tego wychodzi granica −∞ a w |
| | √x2+1+√x2+3 | |
odpowiedziach jest 0.
Jak trzeba to zrobić?
11 sty 12:01
irena_1:
| | x2+1−x2−3 | | −2 | |
√x2+1−√x2+3= |
| = |
| →0 |
| | √x2+1+√x2+3 | | √x2+1+√x2+3 | |
11 sty 12:05
zyd: nie znasz podstawowych twierdzeń ..
11 sty 12:05
Archy: | | −2 | |
no ale dlaczego to zmierza do 0? skoro będzie |
| =−∞ |
| | −∞ | |
11 sty 12:06
Archy: przeciez zastosowalem to twierdzenie...
11 sty 12:06
zyd: 1/x gdy x zmierza do nieskończoności ile równa sie ta granica ?
11 sty 12:06
Archy: a no tak. Fuck jestem tępy
11 sty 12:07
zyd: narysuj sobie wykres funkcji jeżeli Cie to nie przekonuje
11 sty 12:08
Archy: rozumiem już wszystko
dzieki
11 sty 12:09