wielomiany
Matma: źle mi cos wychodzi

moze ktoś pomoc
proszedla jakich wartosci parametru a reszta z
dzielenia wielomianu w(x)=2x
4−3x
3+ax
2+a
2x+2 przez dwumian x−1 jest wieksza od 3

ma wyjsc a∊(−∞,−2)U(1,+∞)
21 lis 09:41
Matma: prosze o pomoc
21 lis 13:16
Matma: w zaden sposób mi nie cche wyjsc −2
21 lis 14:43
Matma: 
?
21 lis 15:31
Łukasz: chyba źle przepisałeś przykład bo na pewno z tego nie wyjdzie taka odp jak napisałeś i poza tym
odp będzie że x∊, a nie że a∊, sprawdź przykład albo odp
21 lis 16:10
BiebrzaFun : W(1)=2−3+a+a2+2>3
a2+a−2>0
Δ=9
a1=−2
a2=1
a∊(−∞,−2)U(1,+∞)
21 lis 16:30
Matma: A no tak

i mnie sie wydaje ze jadnak tam ma byc a a nie x

nio ale...

to mało ważne

teraz juz widze jaki durny bład zrobiłam

dzieki wielkie za pomoc
21 lis 16:37
Matma: A no tak

i mnie sie wydaje ze jadnak tam ma byc a a nie x

nio ale...

to mało ważne

teraz juz widze jaki durny bład zrobiłam

dzieki wielkie za pomoc
21 lis 16:37