qw: Chodzi mi w tym przypadku o C żeby właśnie wpisywał do skutku
Próbowałem z pętlą while ale nie wychodzi
while C~=sin || i tak dla cos itd
C=input('wprowadz poprawna nazwa')
end
Ale nie wychodzi
clc
clear all
disp(' Program rysuje wybraną funkcję tygonometryczną,')
C=input('Wprowadz pozadana funkcje: sin, cos, tan, cot:','s');
A=input('Wprowadz wartosc poczatku przedzialu: ');
B=input('Wprowadz wartosc konca przedzialu ');
switch C
case 'sin'
X=[A

i/20:B];
y=sin(X);
plot(X,y);
case 'cos'
X=[A

i/20:B];
y=cos(X);
plot(X,y);
case 'tan'
X=[A

i/20:B];
y=tan(X);
plot(X,y);
case 'cot'
X=[A

i/20:B];
y=cot(X);
plot(X,y);
otherwise
disp('Wprowadziles błędna nazwę funkcji, sproboj ponownie')
end