szukanie argumentu liczby zespolonej, katy
kamila: Jak wyliczyć kąt, jeśli
cos δ = 12
sin δ = −√32 ? ( − pierwiastek z 3 przez 2 )
11 sty 10:09
Krystek: Tabela wartosci i wzory redukcyjne
sinδ=−sin60=sin180+60)=. ⇒ δ=?
11 sty 10:12
Kacper:
cos>0
sin<0
Zatem IV ćwiartka układu.
| | √3 | |
sin(270+30)=−cos30=− |
| |
| | 2 | |
11 sty 10:14
kamila: Kacper no a skąd wiesz że to jest właśnie
5π3 ?
11 sty 10:16
Krystek:
Ups Dobrze ,że Kamil poprawił mnie, potraktowalam oddzielnie
11 sty 10:23
Kacper:
11 sty 10:24
kamila: okej

dzięki
11 sty 10:33
5-latek: Witaj
Krystek Pozdrawiam

Czesc
Kacper
11 sty 10:36
Kacper:
Cześć wszystkim
11 sty 10:39