matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pierwiastki wielomianu
ItamItatuk:
Cześć! Mam problem z wielomianem. Wiecie może jak to ugryźć? x
3
− 15x
2
− 11x + 150 = 0
10 sty 23:02
Lukas:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x3+%E2%88%92+15x2+%E2%88%92+11x+%2B+150+%3D+0&dataset=
10 sty 23:16