Rozwiąż równianie trygonometryczne
Kmizek: Jakaś podpowiedź, nie mam żadnego pomysłu na to zadanie

/
10 sty 22:41
xa:
| | x | | x | | x | |
1+cos2 |
| −sin2 |
| +cos |
| =0 itd |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
10 sty 22:51
10 sty 23:26
Lukas:
10 sty 23:27
Kmizek: Nie rozumiem tego, skąd to się wszystko wzięło
11 sty 07:42
Janek191:
Jest taki wzór :
i ten wzór zastosowała Eta
11 sty 08:30
Kmizek: Pierwszy raz o nim słyszę, ale ok
11 sty 10:31
11 sty 10:33
Kacper:
cos2x=cos
2x−sin
2x
cos2x=2cos
2x−1
A jak wykonamy małą zamianę, to mamy
11 sty 10:38