wartosc bezwzgledna nr 2.
5-latek:

Napisz wszystkie nierownosci trojkata dla punktow na osi o wspolrzednych
a , b, 0 oraz
a,−b,0
Ogolnie to wiem jak wygladaja nierownosci trojakta jesli mam narysowany trojkat
Tutaj mam klopot . Wiec proszse o pomoc i wytllumaczenie w miare dokladne
Rysunki zrobilem sam (mysle ze powinny byc dobre
10 sty 22:24
5-latek: Skoro piszse na osi wspolrzednych to nie moge dac punktow tak a,b 0 (w tej kolejnosci
odleglosc od 0do a czyli |0a|=a
odleglosc dod 0 do bczyli |0b|=b
a odleglosc od ado b czemu jest rowna ?
10 sty 23:09
Mila:
|a+b|≤|a|+|b|
|0+a|=|a|
|−b+a|≤|−b|+|a|=|a|+|b|
10 sty 23:45
5-latek: Podziekowania

Troche to trwalo bo szukalem Pawlowi na allegro ksiazki (ale nie znalazlem
Juz troche zaczynam lapac (zwlasza ta 1 nierownosc .
ja tu chcialem szukac kto wie ile tych nierownosci
Nad reszta z tego cwiczenia i cwiczeniem nr 59 bede sie zastanawial jutro .
Jeszce raz dziekuje .
11 sty 00:02
Mila:
Rozwiązuj dalsze zadania.
11 sty 00:04
5-latek: Dobrze

Niektore wygladaja prosto ale takie nie sa
11 sty 00:10