Wartosc bezwzgledna
5-latek: Rozwiaz rownanie i zapisz jego rozwiazanie na osi liczbowej
√−x2=0 ze √x2=|x| to wiem ale to rownanie wydaje sie nie miec rozwiazania
10 sty 22:03
Eta:
x=0 −− jedyne rozwiązanie
10 sty 22:09
5-latek: Dobry wieczor
Eta Pozdrawiam

Dziekuje .
Pomyslaem teraz o czyms takim zeby ten minus dac przezd pierwiastek i wtedy by bylo tak
−
√x2=−|x| =0
czy moge w ten sposob zrobic?
10 sty 22:12
bezendu:
A jak inaczej chcesz to zrobić ?
10 sty 22:15
razor: nie można minusa przed pierwiastek dać
√−x2 = 0
−x2 = 0
x = 0
10 sty 22:24
5-latek: Wlasnie nie wiem , dlatego sie zapytalem

Skoro mowisz ze tak mozna to OK
10 sty 22:26
5-latek: A widzisz jednak nie mozna dac
10 sty 22:27