yhh pomocy..
Natasza: Z kawalka brystolu w ksztalcie kwadratu o boku (3x+4)cm wycieto prostokat o wymiarach (2x+1)cm
i (3x−2)cm. ile cyntymetrów kwadratowych kartonu pozostało ?
21 lis 00:51
AROB: pomogę
21 lis 00:56
Natasza: dzieki

21 lis 00:58
Natasza: i jak

21 lis 01:06
AROB:

Pole kwadratu = (3x + 4)
2
Pole prostokąta = (3x − 2)(2x +1)
pozostało = (3x + 4)
2 − (3x − 2)(2x + 1) = 9x
2 + 24x + 16 − (6x
2 + 3x − 4x − 2) =
= 9x
2 +24x + 16 −6x
2 + x + 2 =
(3x2 + 25x + 18) [cm2]
21 lis 01:06
Natasza: o prosze jak profesionalnie dziki wielkie a ty tak bardzo lublisz matematyke

Dobrze ci bo nie
masz z naia problemow


pozdrawiam wielkie dzieki
21 lis 01:08
AROB: Zawsze lubiłam matematykę, już od czasów, kiedy byłam w Twoim wieku.
21 lis 01:12