całka
jerey: 2833
nie bardzo rozumiem przejscie z 2 na 3 linijkę , mogłby ktos wyjasnic?
10 sty 20:57
Eve: calka przez części
10 sty 21:09
jerey: a co tu jest funkcją f a pochodną g`?
| | 1−cos2x | |
znam sposób z sin2x= |
| ale szukam alternatyw. |
| | 2 | |
10 sty 21:13
Eve: ∫ z iloczynu mozna liczyć przez części, obojetnie którą weźmiesz za f a którą za g' − to wynika
z obrazu całki, co łatwiej
10 sty 21:23
Eve: sinx=sinx*sinx
f=sinx, g'=sinx. teraz liczysz f' i g
10 sty 21:25
jerey: dobra, juz wiem . dzieki
10 sty 21:30
jerey: Twoj zapis jest zły.
10 sty 21:33
Eve: chochlik się wkradł
10 sty 21:34
jerey: jest ok, przepraszam
10 sty 21:34
jerey: wiem, ze tam powinna byc 2 ale nie o to mi chodziło , juz niewazne − zwracam honor
10 sty 21:35