Zadanie
Natasza: mam takie zadanie ktore mnie przerasta.....albo tylko tak wyglada

wiedz tak:
jaka ma postac po uproszczeniu ?napisz cale rozwiazanie?
−[−[−(−2x+2y)−x]−y]−[−(−x−y)]
21 lis 00:33
AROB: pomogę
21 lis 00:36
Natasza: Dziekuje
21 lis 00:41
AROB:
= −[−[2x −2y − y ] − y ] − (x + y) = −[−2x + 3y − y ] − x − y =
= − (−2x + 2y) −x −y = 2x − 2y − x − y = x − 3y
21 lis 00:42
Natasza: dzieki
21 lis 00:47
AROB:
21 lis 00:55
Nestor:
Mnie wyszedł wynik: −2y ........
AROB sprawdź : trzecie wyrażenie jest −x a Ty : −y
21 lis 00:56
Natasza: yh a pomogl bys w jeszcze jednym zadanku?
21 lis 00:56