d
całka: Całka trygonometryczna do sprawdzenia:
∫cos6xsin5xdx = ∫cos6x(sin2x)2sinxdx =
= ∫cos6x(1 − cos2x)2sinxdx
t = cosx
dt = sinx
∫t6(1 − t2)2dt = ∫t6(1 − 2t2 + t4)dt = ∫t6 − 2t12 + t24dt
dobrze na razie ? bo inny wynik będę miał niż w odp
10 sty 19:19
bestia:
10 sty 19:21
całka: ?
10 sty 19:28
całka: pomoze ktos?
10 sty 19:42
Eve: dt=−sinx
10 sty 19:43
niechciany: t6 * t2 = t12 ?!
10 sty 19:45
Eve: t6*t12=t24?
10 sty 19:49
całka: ∫t6−2t8+t10
teraz ok ?
10 sty 19:54
Eve: a zmieniłes znak przy dx=−sinx
10 sty 19:59
całka: tak dzieki
10 sty 20:25
Eve: nmzc

do usług
10 sty 20:26