wykres prędtości od czasu
marcin:

witam,
| | V | |
mam taki wykres i mam za zadanie obliczyć z tego przysp ze wzoru a= |
| |
| | t | |
| | 12 | |
i mam w związku z tym pytanie, czy mam liczyć to "od początku" czyli a= |
| |
| | 6 | |
| | 10 | |
czy od momentu rozpoczęcia przyspieszania − a= |
| ? |
| | 3 | |
10 sty 18:16
marcin: ?
10 sty 18:28
Eve: od momentu przyspieszenia, wcześniej prędkość była stała
10 sty 18:30
10 sty 18:31
Frost: Od momentu przyspieszenia ponieważ przyspieszenie to zmiana prędkości w stosunku do czasu
w którym prędkość się zmieniała.
10 sty 18:33
marcin: Dziękuję, tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić
10 sty 18:35
10 sty 20:52