matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
john2:
Dziedzina funkcji f(x) =
3
√
x
to x ≥ 0 czy x ∊ R
Powiedzcie mi, czy to ja takich rzeczy oczywistych nie wiem, czy wolfram kłamie?
http://www.wolframalpha.com/input/?i=domain+f%28x%29+%3D+root[x%2C3]
10 sty 15:42
J:
D = R
10 sty 15:44
john2:
No też mi się tak zdaje..
10 sty 15:45
john2:
Coś takiego znalazłem:
http://www.maturzysta.info/pdf_portal/dziedzina_pierwiastka.pdf
10 sty 15:46