zadanie
Blue: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów płaszczyzny, których współrzędne (x,y) spełniają
| | xy | | x2+y2 | |
równanie: | |
| *( |
| +1)|=2. |
| | y2−x2 | | 2xy | |
Przekształciłam to do takiej postaci: 2|2y−2x|=|y+x|
Co dalej?
10 sty 13:46
Eta:
Hej
Blue 
... a no tak: 4|y−x|=|y+x| ⇒ 4y−4x=y+x v 4y−4x= −y−x ⇒ 3y=5x v 5y=3x
takim zbiorem jest zbiór punktów należących do sumy prostych
teraz tylko narysuj je w układzie współrzędnych i uwzględnij założenia
10 sty 14:00
Blue: Hej Eta

Dziękuję
10 sty 14:10
maks: Hej Blue, cześć Eta widzę, że rozwiązujecie zadanka od wczesnych godzin <3
Jesteście takie mądre!
10 sty 14:14