???
Oblicz pole: Witam muszę obliczyc pole obszarów ograniczonymi liniami
y=−x2−2x+3 y=0
Nie wiem czy mam liczyc delte czy liczyć tabelką ?
10 sty 12:00
całka:

kropki to miejsca zerowe tej funkcji, czyli x=−3 i x=1
pole pod wykresem tej funkcji to innymi słowy całka oznaczona na przedziale <−3,1>
nie wiem na jakim poziome rozwiązujesz to zadanie, ale wydaję mi się, że na poziomie całek
więc:
najpierw całka nieoznaczona:
∫(−x
2−2x+3)dx=...
a później całka nieoznaczona na przedziale <−3,1>
10 sty 12:55
całka: a później oczywiście całka oznaczona, haha
10 sty 12:56
Oblicz pole: Wszystko już wiem źle delte obliczałem. Dzięki
10 sty 15:12