ehh
baiula: wierzchołek paraboli y=x2−2x+3 lezy na prostej ?
9 sty 23:34
Bogdan:
jest nieskończenie wiele takich prostych
9 sty 23:37
5-latek : y=(x−1)2−1+3
y=(x−1)2+2
Odcztaj z tego wierzcholek paraboli i sprawdz z odpowiedziami
9 sty 23:39
baiula: ma wyjsc 1?
9 sty 23:41
5-latek :

Najlepiej to narysowac sobie wykres i zobaczyc
A moze pytanie bylo . Osia symetrii tej paraboli jest prosta ?
Bo tych prostych tak jak napisal
Bogdan 
Witam jest b. duzo
9 sty 23:46
baiula: no nie napisałam słowo w słowo jaka jest tresc tego zad

mam 4 odp do zadania
a)x=−2 b)x=−1 c)x=1 d)x=2
9 sty 23:49
5-latek : No widzisz ?
Teraz wybierz wlasciwa odpowiedz. A swoja droga bedzie to os symetrii tej paraboli
9 sty 23:52