Tgα = 0,13525, α=x° y' z'' ?
pawel: Tgα = 0,13525
wyznacz α z dokładnością do minut/sekund
sinα = 0,1218
wyznacz α z dokładnością do minut/sekund
sinα = 0,25
wyznacz α z dokładnością do minut/sekund
ω = arctg156,63
wyznacz ω
ω = arctg2,1
wyznacz ω
L = 9,708 * 10−5
L = 0°20'
tutaj odpowiedzieć na pytanie skąd z liczby mogły powstać stopnie i minuty?
byłbym wdzięczny za wyjaśnienie jak to wszystko powstaje, ewentualnie podesłanie linku do
kalkulatora online który to przelicza
9 sty 23:02
dero2005:
tgα = 0,13525
α = arctg0,13525 = 7,702514867 = 7o42'09,053''
10 sty 13:03
dero2005:
na kalkulatorze windows naukowy wpisujemy 0,13525 wciskamy Inv tan−1 dms
10 sty 13:08