matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matura podstawowa
Ada:
1. a)
log
3
27 − log
3
1
3log
3
3 − 0
3
1
1
=
=
=
=
3
−2
3
6
3
4
3
4
3
3
27
b)
log
2
16
log
2
2
4
4
7
log
8
16 +1 =
+ 1 =
+ 1 =
+1 =
log
2
8
log
2
2
3
3
3
c)
5
100
+ 3* 5
101
5
99
(5+3*5
2
)
=
= 5+3*25 = 80
5
99
5
99
9 sty 21:10
Eve:
ok
9 sty 21:14