Wyznacz pierwszą i drugą pochodną fucnkji:
Budzik: Witam potrzebna pomoc w zadanku z pochodnych. Wyznacz pierwszą i drugą pochodną fucnkji:
f(x)=ln(x+√x2+1)
9 sty 20:44
Eve: pochodna ln * (pochodna x+ pochodna pierwiastka*pochodna tego co pod nim)
9 sty 20:50
kyrtap: Eve można prościej
9 sty 20:51
Eve:
można
9 sty 20:52
Budzik: to poproszę rozwiązanie jak można
9 sty 21:38
Mariusz: kyrtap pochodne są raczej przed całkami więc z podstawienia Eulera nie korzystał
Budzik znaszli funkcje hiperboliczne i do nich odwrotne ?
| | ex+e−x | |
Jak znasz funkcje hiperboliczne cosh(x)= |
| oraz |
| | 2 | |
| | ex−e−x | |
sinh(x)= |
| to można skorzystać z pochodnej funkcji odwrotnej |
| | 2 | |
9 sty 22:27
Budzik: powiem tak mam te zadania oddac zrobione, nie mam narazie pojecia jak to sie robi, goni mnie
poprostu termin
9 sty 22:34