Prawdopobieństwo
dummkopf: Niech A,B należą Ω. jeżeli AnB = ∅, P(A)=0,3 i P(B)=0,7 to prawdopodobieństwo różnicy zdarzenia
B/A równe jest:
A. 0,3 B. 0,4 C. 0,7 D. 1
Wydaję mi się, że to B, ale mogę być debilem. Zwyczajnie nie było mnie na prawdopodobieństwie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
9 sty 19:52
Frost: Ja jeszcze nie miałem ale z logicznego punktu widzenia też wybrałbym B
9 sty 19:55
Eta:

A∩B=∅ −− to zdarzenia A i B są rozłączne
P(B\ A)= P(B)=0,7
odp: C)
9 sty 20:16
dummkopf: Dziękuję waćpanno najprzedniejsza. Tyś jest niczym wiosenny kwiat na niezlodowaciałej trwie,
jakże majestatyczna i potężna. Steś niczym, że znak miłości złożony na czole zranionego
dziecia, koisz i uspokajasz. Dziękować Ci raczę po tysiąc kroć za tenże jakże majestatyczny
przykład swej obszernej wiedzy w zakresie sztuk tajemnych. Niechże twe imię zostanie
wyśpiewywane w słowiańskich wedach.
9 sty 20:24
Eta:
9 sty 20:41
kyrtap:
9 sty 20:43
Eta:
9 sty 20:45