Pomocy
Emilaa: mam wielka prozbe... bo musze zrobic 3 zadania na poniedzialek ale wyjezdzam w weekend

:( i
musze teraz sie nad nimi meczyc a nawet nie wwiem jak ja mam je zrobic

:(:(
"pomocy

:(
zad1.wykonaj dzialanie 4(
12a+
14b)
2
20 lis 23:32
Emilaa: zad 2. ile jest równe w postaci iloczynu wyrazenie 223a3b−4a2b2+1,5ab3
20 lis 23:35
Nestor:
Pomagam
20 lis 23:43
20 lis 23:46
Nestor:
1/ 4*[14*( 2a +b)]2 = 4*(14)2 *( 2a +b)2= 4*116( 4a2 +4ab +b2)=
= 14*( 4a2 +4ab + b2) = a2 +ab +14b2
2/ 223= 83
wyłączamy przed nawias 83a*b
83a*b( a2 − 32ab + 916b2) = 83ab( a − 34b)2=
= 223ab( a − 0,75b)2
20 lis 23:51
Emilaa: dzieki bardzoo


:

*
21 lis 00:03
Emilaa: zad 3 jeszcze mam

:(
Z kawalka brystolu w ksztalcie kwadratu o boku (3x+4)cm wycieto prostokat o wymiarach (2x+1)cm
i (3x−2)cm. ile cyntymetrów kwadratowych kartonu pozostało
21 lis 00:07